OPLEVERING 2015

Uitbreiding & Verbouwing Woonhuis Mexicostraat

adres:

Mexicostraat 94

plaats:

Alphen aan den Rijn

opdrachtgever:

Familie Dienske

ontwerp, technische uitwerking & directievoering:

Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

adviseur constructies:

Advies- en constructiebureau van der Werf-Partners

aannemer:

Omnia Bouw bv

omschrijving:

Aan de achterzijde van het woonhuis is een uitbreiding gerealiseerd met daklicht voor meer (lichtere) leefruimte. In de woning zijn diverse aanpassingen ontworpen en uitgewerkt. Diverse deurkozijnen en binnendeuren zijn vernieuwd, nieuwe maatwerkkasten zijn geïntegreerd in het plan. De badkamer is verplaatst, gecombineerd met een indelingswijziging op verdiepingsniveau. Er is een grote ouderslaapkamer met inloopgarderobe gerealiseerd. De woning is verder compleet voorzien van nieuwe vloer-, wand- en plafondafwerkingen.

werkzaamheden:

vaststellen programma van eisen, archiefonderzoek, inmeten & tekenwerk bestaande situatie, ontwerp inclusief diverse maatwerk kasten, omgevingsvergunning (bouw), coördinatie constructeur, bestektekeningen en begeleiden aanbesteding, werk-, detail- en componententekeningen t.b.v. de uitvoering, directievoering tijdens de uitvoering.

Verhuizen of verbouwen, dat is waar wij voor stonden. Het is verbouwen geworden en daar heeft Bart Jan ons enorm bij geholpen. In de periode van oktober 2014 tot en met mei 2015 hebben wij met Bart Jan intensief contact gehad in verband met ons bouwkundig project. Dat het ‘groot’ was moge blijken uit het feit dat de gehele inboedel is opgeslagen en wij twee maanden elders hebben gebivakkeerd. Van ontwikkeling, aanbesteding, uitvoering, oplevering en aftersales hebben wij hem leren kennen als:

  • vakkundig
  • creatief
  • mee en vooruit denkt
  • iemand die de weg weet
  • tegenwerpingen kan pareren
  • alternatieven biedt
  • de bouw kritisch volgt
  • communicatief vaardig is (Bart Jan houdt van een gesprek)
  • partijen bij elkaar brengt en weet te houden
  • betrokken alsof het zijn ‘eigen’ project is 

Kortom, staan wij ooit weer eens voor een dergelijke klus, dan weten wij met wie we als eerste een afspraak maken: Bart Jan Onderwaater. Daar kan je op bouwen.

Conny Dienske