sloop
OPLEVERING: 2015

Sloop Bedrijfspanden en Appartementen Thorbeckeplein/Achterom

adres:

Thorbeckeplein 1 t/m 15 & Het Achterom 1 t/m 65

plaats:

Alphen aan den Rijn

opdrachtgever:

Gemeente Alphen aan den Rijn

sloopmanagement & directievoering:

Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

sloopaannemer:

Lek Sloopwerken B.V.

omschrijving:

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben we het complete sloopmanagent verzorgd voor deze gebouwen. Van archiefonderzoek tot en met uiteindelijke oplevering op locatie. In de gebouwen is asbest gesaneerd, vervolgens zijn de opstallen gesloopt tot de begane grond vloer. De diverse afvalstromen zijn gescheiden en er is een puinbreekinstallatie op locatie ingezet. Na afronding van de 2e fase is er ruimte voor de geplande, nieuwe bouwontwikkelingen.

werkzaamheden:

archiefonderzoek, vaststellen programma van eisen (randvoorwaarden en risico’s), aansturen/verzorgen aanvullende asbestinventarisaties type A en B, aanvraag sloopmelding, compleet sloopbestek (STABU-methodiek) met diverse project specifieke bijlagen en aanbesteding, begeleiding/directievoering tijdens de uitvoering.