Afbeelding Boerderij Moerkapelle
OPLEVERING: 2013

Verbouw Bijgebouw en Buitenruimte Woonboerderij

adres:

Herenweg 28

plaats:

Moerkapelle

opdrachtgever:

Familie Boland

ontwerp, technische uitwerking & projectmanagement:

Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

adviseur constructies:

Advies- en constructiebureau van der Werf-Partners

aannemer:

Bouwbedrijf D. de Graaf B.V.

omschrijving:

Verzorgen van een compleet nieuwe inrichting van het tuingebied achter de woonboerderij. Er is een houten pergola/overkapping gerealiseerd met uitgewerkte kolommen- en balkenstructuur. Deze constructie zorgt voor een open, sfeervolle aansluiting tussen de woonboerderij en het bijgebouw. Het bijgebouw is geheel in stijl van de woonboerderij gerenoveerd en aangepast. In de tuin is een prachtige houten berging gerealiseerd en ook de schutting is in deze landelijke stijl met zweeds rabat uitgewerkt. Grenzend aan het beschutte zitgebied is als afsluiter een stijlvolle gemetselde buitenhaard met hardstenen schoorsteenplaat gerealiseerd.

werkzaamheden:

vaststellen programma van eisen, archiefonderzoek, inmeten en tekenwerk bestaande situatie, ontwerp, omgevingsvergunning (bouw), coördinatie constructieadviseur, coördinatie tuinontwerp, bestektekeningen en begeleiden aanbesteding, werk-, detail- en componententekeningen t.b.v. de uitvoering, directievoering tijdens de uitvoering.