Bouwtekening
OPLEVERING: 2015

Nieuwbouw Woonhuis ‘Zuidhoek’ Nieuwkoop

adres:

De Regenboog 53, ‘Kavel 12’

plaats:

Nieuwkoop

opdrachtgever:

Frank & Wendy Notenboom

ontwerp*, technische uitwerking, projectmanagement & directievoering:

Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

*in samenwerking met:

V.O.F. Architectenbureau Piet Onderwater & Partners

adviseur constructies:

Advies- en constructiebureau van der Werf-Partners

adviseur geotechniek:

MOS Grondmechanica B.V.

adviseur installatietechniek & bouwfysica:

ADEK Installatie Advies BV

aannemer:

Bouwbedrijf Fred Verweij

Website Plangebied:

www.zuidhoek-nieuwkoop.nl

omschrijving:

nieuwbouw van modern vrijstaand woonhuis met veranda en geschakelde garage op een unieke locatie binnen het plangebied ‘Zuidhoek, de Nieuwkoopse Eilanden’. Kavel grenst vrijwel direct aan het open water en beschikt over een eigen ligplaats voor een boot.
Het woonhuis is vormgegeven met diverse natuurlijke materialen in bijpassende kleurstellingen (hout, natuursteen, stucwerk, zink en keramische vlakke pannen) en past volledig binnen de duurzaamheidskoers die de gemeente heeft verankerd. Er zijn zonnepanelen, een zonnecollector, balansventilatie en een warmtepomp geïntegreerd in het ontwerp. Ook de bouwkundige schil is heel goed thermisch geïsoleerd en er is ‘tripleglas’ toegepast. EPG-waarde van het woonhuis bedraagt 0,50.

werkzaamheden:

vaststellen programma van eisen en wensen, voorlopig en definitief ontwerp, verzorgen aanvraag omgevingsvergunning (bouw), bestek (STABU) en bestektekeningen en aanbesteding, coördinatie geotechnisch adviseur / constructieadviseur / installatieadviseur, werk-, componenten- en detailtekeningen tbv uitvoering, directievoering tijdens de uitvoering.