Dierenhotel
OPLEVERING: 2012, officiële opening 6 april 2013

Verbouw Dierenhotel te Alphen aan den Rijn

adres:

Rietveldsepad 11

plaats:

Alphen aan den Rijn

opdrachtgever:

Gemeente Alphen aan den Rijn

gebruiker:

Dierenhotel ‘Hoeve Beestenspul’

projectcoördinatie:

Paul Roest Bouwadvies

ontwerp, technische uitwerking & directievoering:

Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

adviseur constructies:

Advies- en constructiebureau van der Werf-Partners

aannemer:

Aannemersbedrijf Sirre

omschrijving:

in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn is een bestaande stal compleet verbouwd, uitgebreid en ingericht voor de opvang van zowel katten als kleine knaagdieren. Een en ander volgens de richtlijnen van de dierenbescherming.
Tot tevredenheid van alle partijen is er een hele mooie voorziening toegevoegd aan dit dierenhotel.

werkzaamheden:

inmeten en tekenwerk bestaande situatie, ontwerp, omgevingsvergunning (bouw), coördinatie constructieadviseur en installatie-adviseur, bestektekeningen en begeleiden aanbesteding, werk-, detail- en componententekeningen t.b.v. de uitvoering, directievoering tijdens de uitvoering.

referentie opdrachtgever:

Voor de gemeente was dit een eerste kennismaking met Bart Jan Onderwaater.
De gemeente wilde een kattenasiel realiseren en kwamen daarbij uit bij het particuliere dierenhotel Het Beestenspul, die nog een lege schuur ter beschikking had.  Doel was te voldoen aan de wettelijke eisen voor een asiel. Daarbij rekening houdend met de eigenaar van de schuur en uiteraard met de gemeente als opdrachtgever. Het enthousiasme, de kennis en deskundigheid heeft een mooi resultaat opgeleverd en is gerealiseerd binnen het beschikbare budget. Een prettige samenwerking met alle partijen.  

Nora Ouwendijk
Projectleider Maatschappelijk Vastgoed