13-09-2022

Projectleider gezocht, kom jij ons team versterken?

We ontwerpen, werken projecten geheel technisch uit en verzorgen de bouwbegeleiding tijdens het uitvoeringsproces (full-service bureau). Dit alles in een informele omgeving, waarin we sociale betrokkenheid, enthousiasme en humor belangrijk vinden. Onze grote betrokkenheid, passie en vakkennis zetten we in voor diverse opdrachtgevers, zowel zakelijk als particulier. Kwaliteit staat altijd voorop en we zijn ook graag de spil die andere adviseurs aanstuurt, controleert en enthousiasmeert. 

Dit ga je doen:

 • Je bent de spil in aansturing van het ontwerp- en engineeringsproces in voorbereiding en uitvoering. Dit door binnen gestelde kaders en fasering aan deze opgaven te werken samen met architecten, ontwerpers, BIM-modelleurs/tekenaars en andere projectleiders. Je behoudt het overzicht, voegt technische kennis toe, controleert en verzorgt actief diverse uitwerkingen. Daarnaast ben je leidend in communicatie met andere adviseurs, fabrikanten, opdrachtgevers, vergunningverlenende en uitvoerende partijen;
 • Voorzitten van overlegmomenten mbt alle aspecten (planning, esthetica, techniek, kosten, kwaliteit, duurzaamheid) in zowel het voorbereidings- als uitvoeringstraject van een project. Ook hieruit voortvloeiende acties pak je op;
 • Je krijgt een leidende rol bij de uitvoering van projecten op locatie in de breedste zin van het woord. Het leiden/aansturen/controleren (planning, esthetica, techniek, kosten, kwaliteit, duurzaamheid) en accurate, interne terugkoppeling richting andere collega’s verzorgen;
 • Zelfstandig verrichten van bouwkundig tekenwerk/modelleerwerk op zowel eenvoudig als complexer niveau en in alle fases. Dit is niet het zwaartepunt binnen de functie, maar het kan gezien het project en de projectbezetting noodzakelijk zijn. Het tekenen/modelleren van de projecten zal voornamelijk mbv Revit-software worden uitgewerkt. Daarnaast is uitwerking en controle mbv AutoCAD noodzakelijk;
 • Controleren van tekenwerk intern en derden (adviseurs) naar inhoud en vormgeving en verwerken in ons tekenwerk/model. Tijdens de uitvoering controleer je o.a. het productietekenwerk van diverse contractpartijen;
 • Het kunnen lezen, beoordelen en sturen op de uitgewerkte bestekken en andere contractstukken. Je kan de grenzen goed aangeven bij diverse betrokken partijen;
 • Bewaken van keuzes, kwaliteit en esthetica binnen het project samen met andere teamleden;
 • Verzorgen, verder uitwerken en vastleggen van diverse standaarden mbt voorbereidings- en uitvoeringswerkzaamheden;
 • Diverse andere bureauwerkzaamheden;

Functie-eisen en kenmerken:

 • In het bezit van een afgeronde opleiding HBO Bouwkunde;
 • Minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring als projectleider in bureauverband; 
 • Aantoonbare praktijkervaring binnen de uitvoering van bouwprojecten – vakinhoudelijke kennis op het gebied van bouwtechniek is noodzakelijk;
 • Kennis van het bouwbesluit en diverse bouwregelgeving;
 • Goede kennis en ervaring met AutoCAD is noodzakelijk, Revit een pré;
 • Salaris in overleg conform de Cao Architectenbureaus afhankelijk van opleiding(en) en ervaring.
 • Uren: 40 uur per week (32 uur is bespreekbaar);

Competenties:

 • Accuraat en verantwoordelijk kunnen werken, zelfstandig en in teamverband;
 • Communicatief vaardig en beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; 
 • Je wilt jezelf blijven ontwikkelen en hebt echt passie voor ontwikkel- en bouwprocessen;
 • Je bent enthousiast en creatief in het bedenken van oplossingen;
 • Flexibel, je kunt goed schakelen tussen projecten;

Solliciteren:

Graag ontvangen we je motivatiebrief met CV en een beknopt portfolio met je (meest recente) projecten. Hierin per project aangeven wat jouw rol direct binnen dit project was en geef voorbeelden van jouw vaardigheden met betrekking tot het leiden van projecten. Sollicitaties graag per email versturen naar bart@onderwaater.nu. Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Bart Jan Onderwaater (0172-501040).

Download de vacature als PDF