Vernieuwing KV Tempo Alphen aan den Rijn
10-11-2020

Omgevingsvergunning KV Tempo Verleend

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en korfbalvereniging Tempo hebben we het ontwerp mogen maken voor de vernieuwing en uitbreiding van het clubgebouw met kleedkamers. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1978 en is grotendeels aan vernieuwing en vervanging toe. De bestaande basiscontouren worden gebruikt en blijven herkenbaar aanwezig. Het gebouw krijgt een geheel nieuwe uitstraling/materialisatie met een houten onderhoudsarm karakter en een hogere, grijze middenzone met lichte toegangen. De middenzone is het centrum van het gebouw met toegangen tot spreekkamers, kleedkamers, toiletten en kantine. De kantine is ruimer van opzet en de keuken en bar zijn opnieuw gepositioneerd. Aan de kantine is een doorlopende ‘veranda’ geschakeld die binnen en buiten mooi in elkaar laten overlopen. Aan de oostzijde is er ruimte gevonden voor uitbreiding met nieuwe kleedkamers, ruimte voor verzorging en diverse bergruimten.

De begane grond vloeren, gevels en daken worden voorzien van nieuwe isolatiepakketten en nieuwe onderhoudsarme aluminium puien worden voorzien van hoogwaardige beglazingen. De daken zijn afgewerkt met een metalen toplaag in een passende, donkergrijze coating. In het gebouw komen volledig nieuwe installaties voor zowel ventilatie, verwarming (vloerverwarming), riolering, water als elektra. Ook zijn er 36 zonnepanelen voorzien op het dak van de kantine. Het gebouw zal flink verduurzaamd worden om aan de eisen van de huidige tijd te voldoen.

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan de technische uitwerking, de afstemming met de constructeur, de installatie-adviseur, KV Tempo, de gemeente en bouwteamaannemer Bruijnes om de plannen realiseerbaar te krijgen. Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend en zullen de contractstukken spoedig getekend worden.

We kijken uit naar de realisatie van dit project en zijn er trots op dat we een steentje bij kunnen dragen aan goede faciliteiten voor sportend Alphen aan den Rijn.

Onderwaater vernieuwt KV Tempo in Alphen aan den Rijn