Eindresultaat vernieuwing / restyling / uitbreiding woonhuis
OPLEVERING: december 2017

Vernieuwing / Uitbreiding / Restyling Woonhuis

adres:

Kuiperserf 9

plaats:

Langeraar

opdrachtgever:

Fabian & Marijke Otto

ontwerp, technische uitwerking, projectmanagement en directievoering:

Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

adviseur constructies:

Advies- en constructiebureau van der Werf-Partners

aannemer:

Omnia Bouw bv

maatwerk keuken:

Van Lieshout Keukens BV

omschrijving

Vernieuwing, uitbreiding en restyling van een bijstaand, vrijstaand woonhuis met garage. In een geheel nieuwe stijl met wit gevelstuc, zwarte kozijnen, een rieten uitkragend dak, diverse houtwerken en mat zinken onderdelen is het woonhuis vanaf casco weer opnieuw vormgegeven. Aan de achterzijde zijn royale glazen puien toegevoegd voor het maximale zicht op de Langeraarse plassen. Aan deze tuinkant hebben we ook een mooie doorlopende veranda geschakeld. De begane grond is compleet vernieuwd, vergroot en anders ingedeeld. Keuken, woonkamer, eetgedeelte en werkkamer zijn op een nieuwe, open wijze aan elkaar geschakeld. De kap van het woonhuis is volledig geïsoleerd, voorzien van overstekken en afgewerkt met een andere bedekking (riet aan de voorzijde en keramische, zwarte pannen aan de achterzijde).

werkzaamheden

Vaststellen programma van eisen en wensen, inmeten & tekenwerk bestaande situatie, ontwerp inclusief diverse vaste inrichting, omgevingsvergunning (sloop en bouw), coördinatie constructeur, installatie-adviseur en asbestinventarisatiebureau, bestektekeningen, verzorgen aanbesteding (bouwteam), werk-, detail- en componententekeningen t.b.v. de uitvoering, directievoering tijdens de uitvoering.

Verhuizen of verbouwen dat was onze vraag. Onze voorkeur ging uit naar verhuizen, want van ons huis was toch niks moois te maken? Via, via zijn we toen bij Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V. terecht gekomen. Na een aantal gesprekken met Bart Jan, die met tips en ideeën kwam voor een verbouwing, zijn we overeengekomen om hiervoor een ontwerp en technische tekenwerk te laten maken. Dit omdat de locatie van onze woning wel perfect was. 
 
Op het moment dat Bart Jan de eerste ontwerptekeningen liet zien konden we onze ogen niet geloven. We konden dus toch een prachtig huis krijgen volledig in onze stijl! Het was direct duidelijk dat Bart Jan precies wist wat we wilden. Het werd geen kleine verbouwing, maar een complete make-over! Bart Jan heeft het gehele traject voor ons begeleidt en was het eerste aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Het was mooi om te zien hoe Bart Jan met zijn enthousiasme en passie een bouwtraject kan begeleiden. 
 
Momenteel zitten we al een jaar in het huis en we kunnen geen enkel punt bedenken dat we anders hadden gewild. Via deze weg willen wij Bart Jan daarvoor ook hartelijk bedanken. Je bent een topper!
 
Fabian en Marijke Otto