28-06-2024

Vitaliteit binnen je bedrijf

Dinsdag 25 juni jl. heeft Mariska Wulffers de kennissessie: ‘De lonende luiheid van de mens?!’ bij de VOA Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn bijgewoond. Een inspirerend verhaal mogen horen van Prof. Dr. Anton Scheurink, hoogleraar neuro-endocrinologie.

Vitaliteit is een hot item en hoe kan je als werkgever het goede voorbeeld geven aan je werknemers? Hoe krijg je fitte werknemers? Natuurlijk zijn er tal van punten te bedenken maar hier werd met name aangegeven om de beweging in de ‘normale’ dagelijkse dingen te brengen. Dus kom op de fiets naar je werk. Neem de trap in plaats van de lift. Ga een stukje lopen tijdens de lunchpauze en ga staan achter je bureau. We hebben allemaal wel eens gehoord dat zitten het nieuwe roken is wat ook hier duidelijk naar voren kwam. Wist je dat een dag staan achter je bureau gelijk staat aan een half uur hardlopen?

Ter afsluiting kregen we een sportieve ‘snack’ van Alphen Vitaal aangeboden en hebben we rek- en strekoefeningen meegekregen om zo, tussen het harde werken door, het lichaam in beweging te houden. Aan de slag dus! 😊