KV Tempo accomodatie
15-03-2022

KV Tempo genomineerd door NOC*NSF

Drie clubs in de race voor Sportaccommodatie van het Jaar.

Sportvereniging SDDL uit Demen, korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn en voetbalvereniging ESG’20 uit Velp zijn de drie kanshebbers voor de titel Sportaccommodatie van het jaar 2022. De prijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt en is een initiatief van NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen. De winnaar wordt op 11 mei bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking bij FC Burgum, de winnaar van 2021.

Sportwereld bewust van aandeel in duurzaamheid

In de beoordeling heeft de jury niet alleen gekeken naar de maatregelen die getroffen zijn rondom energiebesparing, maar ook naar hergebruik van materialen, afvalbeheer, milieuvriendelijk veldbeheer, multifunctionaliteit in het gebruik van de accommodatie en de cohesie met de wijk.

Naast de grote hoeveelheid van 58 inzendingen is het niveau van de aanmeldingen dit jaar erg hoog. Er kwamen aanmeldingen binnen vanuit veel verschillende sporten. Het bewijs dat de sportwereld zich steeds bewuster wordt van hun aandeel in een duurzame toekomst.

Waarom zijn deze clubs genomineerd?

De sportaccommodatie van SDDL uit Demen is één grote CO2-opslag. Ze hebben bij de bouw gebruik gemaakt van circulaire materialen, in zowel bouw als inrichting. De accommodatie is multifunctioneel inzetbaar. Van een drumband tot jeugdwerk, de accommodatie wordt door veel verschillende doeleinden gebruikt. En een mooie plus: de club heeft een eigen groentetuin.

Bij ESG’20 is verduurzaming geïnitieerd vanuit de club, wat volgens de jury erg waardevol is. Ze hebben gekozen voor een compacte bouw (per definitie minder energiegebruik) en fuseerden van drie locaties naar één. Ook hier wordt breed gebruik gemaakt van de accommodatie (sport, BSO, AZC) en is de club bewust bezig met gezonde voeding.

Korfbalvereniging Tempo bouwde geen nieuwe accommodatie, maar koos voor herontwikkeling voor de huidige locatie. Uitgangspunt was daarbij een zo duurzaam mogelijke renovatie. De communicatie rondom dit project naar de leden was helder en de samenwerking met de gemeente intensief. Verder gaan ze bewust met afval om, een belangrijk punt om niet te vergeten in je verduurzamingsproces.

Lees het hele artikel hier https://nocnsf.nl/nieuws/2022/03/drie-clubs-in-de-race-voor-sportaccommodatie-van-het-jaar

Nieuwsbericht NOC-NSF nominatie KV Tempo