12-01-2022

Verbouw Woonboerderij Lexmond

We naderen de oplevering van dit woonboerderij project in Lexmond. Aannemer Jurriëns en de diverse onderaannemers zijn bezig met de laatste werkzaamheden op locatie. Eind januari volgt de formele oplevering en kan er gestart worden met de verdere inrichting ????. De woonboerderij is heel grondig verbouwd, aangepast en verduurzaamd, zodat er twee gezinnen in kunnen wonen. Een schitterende opdracht, waarbij we het ontwerp, de technische uitwerking, de vergunningsaanvraag, de aanbesteding en de bouwbegeleiding mochten verzorgen.

Om deze boerderij, gebouwd in het begin van de 20e eeuw, weer toekomstbestendig te maken zijn alle gevels na geïsoleerd.

Daarnaast zijn de meeste gevelkozijnen vervangen, met behoud van de originele detaillering en passende kleurstellingen. Aan de achterzijde is er ook een grote pui toegevoegd om het woongenot van het ‘achterhuis’ te vergroten. Inpandig is de complete indeling volledig aangepast om het geschikt te maken voor twee huishoudens. Nieuwe keukenopstellingen, badkamers, toiletten en wasruimten zijn logisch gepositioneerd en ook zijn er 2 identieke ‘toegangen’ gerealiseerd ter plaatse van de zijgevel. Kleurafwerkingen zijn uitgedacht en afwerkingen met eiken toegevoegd. Installatietechnisch is ook alles vernieuwd en naar de duurzame eisen van nu gebracht. Door toevoeging van de nieuwe isolatielagen aan ‘de schil’ kan er met behulp van lage temperatuur verwarmd worden. Hierdoor is het ook mogelijk de boerderij in de nabije toekomst te voorzien van een warmtepomp. Een duurzame, gasloze toekomst lonkt.