Verbouw Woonboerderij Lexmond
11-02-2021

Ontwerp Verbouw Woonboerderij Lexmond

Op een prachtige locatie aan het Lakerveld in Lexmond mochten we het ontwerp maken voor de verbouwing en vernieuwing van deze prachtige woonboerderij. Onze opdrachtgevers hebben het aangekocht om er met 2 gezinnen te kunnen gaan wonen. Beide met een eigen programma van eisen en wensen. De puzzel is gelegd en er is een logische indeling gemaakt in zowel het voorhuis als de voormalige stallen. Toevoeging van een passende, tweede entree en extra daglicht in diverse ruimten waren hierbij belangrijk uitgangspunten. Exterieur zullen de kleurstellingen worden aangepast van de nieuwe gevelkozijnen met duivejager profilering. Het gevelmetselwerk van de langsgevels en de kopgevel aan de achterzijde zullen gekeimd worden in een witte kleur. Naast de huidige entree zal een 2e entree gerealiseerd worden in het huidige, uitkomende kapdeel. Ter plaatse van de achtergevel zal een grote nieuwe gevelpui geplaatst worden voor extra daglicht. In de kap komen extra dakvensters met een vast ritme.

Inpandig zullen nieuwe indelingen gerealiseerd worden met nieuwe keukens en badkamers. Er zal ook een isolatieslag gemaakt worden en de diverse installatietechniek zal vernieuwd en verduurzaamd worden. Een schitterend project om aan te werken, op naar de omgevingsvergunning en realisatie!