01-05-2019

Aanbesteding Herbestemming Monumentaal Gemeentehuis Boskoop

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn we gestart met de aanbesteding van dit project.

Het voormalige, rijksmonumentale raadhuis aan het Raadhuisplein 1 te Boskoop zal herbestemd en deels gerestaureerd worden. In het zogeheten rijksmonumentale ‘hoofdgebouw’ en het ‘tussenlid’ (in basis ook oorspronkelijk, maar grootschalig gewijzigd in 1994) zullen diverse nieuwe gebruikers worden gehuisvest. Het zal onder andere plaats gaan bieden aan een vestiging van de Bibliotheek Rijn en Venen, de trouwfunctie blijft gehandhaafd en er zullen maatschappelijke functies, kinderopvang en kantoorfuncties gerealiseerd worden.

De eerste fase van het project is inmiddels opgeleverd en in gebruik. Het Coenecoop College is gehuisvest in de voormalige zijvleugel van het gemeentehuis.